Rețetă prăjitură de post cu cocos

INGREDIENTE

  • 300 grame făină
  • 170 grame zahăr
  • 150 ml lapte de orez/ lapte de soia/ apă minerală
  • 100 ml ulei
  • 100 grame fulgi de nucă de cocos
  • 10 grame projdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Esență de vanilie sau orice altă aromă (după preferințe)/ coajă de lămâie

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduța, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Se încâlzește laptele de orez și se adaugă peste nuca de cocos. Se lasă la omogenizat, până se răcește.
  • Se ia un castron, unde se adaugă făina, se amestecă cu zahărul, puțină sare și coaja de lămâie. Se adaugă în mijloc compoziția drojdiei, împreună cu cea a nucii de cocos. Se adaugă uleiul și esența de vanilie. Se amestecă totul până când aluatul devine lipicios.
  • După ce compoziția este pregătită, se ia o tavă și se tapițează. Se toarnă compoziția pentru prajitura de post și se introduce tava în cumptor, la o temperatură de 170 de grade C. Se coace 30 de minute.
  • După coacere, se scoate din cuptor și se lasă la racit. După preferințe, se poate adauga peste zahăr pudră, nuci, nucă de cocos.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne