Rețetă prăjitură de post cu bulion

INGREDIENTE

  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri bulion
  • 9 linguri zahar
  • 1 lingurița bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • 500 Gr faina
  • Esența de rom
  • 1 l apa
  • 200 Gr gris
  • 200 Gr margarina vegetala
  • Coaja lamaie
  • Gem

PAȘI

  • Ulei, o parte din zahar(după gustul fiecăruia, noua ne place mai puțin dulce) și sarea se pun într-un vas mare( în el se va prepara aluatul)
  • Incorporam bicarbonatul de sodiu in făină
  • Adăugăm la ingredientele din vas și amestecam cu un tel
  • Adăugăm bulionul și esența de rom la compoziție și amestecam
  • Se obține un aluat elastic, nelipicios din care se fac 4 foi pentru prajitua de post
  • Foile se coc 7-10 minute la foc mediu
  • Crema: apa, zaharul rămas și coaja de lămâie se pun într-un vas pe foc
  • După ce da în clocot se adaugă gris in ploaie
  • Amestec cu un tel și lăsăm pe foc până este făcut grisul
  • Se lasă la rece. Incorporam treptat margarina vegetala ( grisul sa nu fie nici prea cald, nici rece)
  • Aranjament pentru prajitura de post: foaie, crema gris, foaie, gem, foaie, crema gris, foaie, eventual zahar pudra
  • Se servește după ce a s-a răcit de tot. Enjoy!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne