INGREDIENTE
- 15 linguri ulei
- 15 linguri bulion
- 9 linguri zahar
- 1 lingurița bicarbonat de sodiu
- Sare
- 500 Gr faina
- Esența de rom
- 1 l apa
- 200 Gr gris
- 200 Gr margarina vegetala
- Coaja lamaie
- Gem
PAȘI
- Ulei, o parte din zahar(după gustul fiecăruia, noua ne place mai puțin dulce) și sarea se pun într-un vas mare( în el se va prepara aluatul)
- Incorporam bicarbonatul de sodiu in făină
- Adăugăm la ingredientele din vas și amestecam cu un tel
- Adăugăm bulionul și esența de rom la compoziție și amestecam
- Se obține un aluat elastic, nelipicios din care se fac 4 foi pentru prajitua de post
- Foile se coc 7-10 minute la foc mediu
- Crema: apa, zaharul rămas și coaja de lămâie se pun într-un vas pe foc
- După ce da în clocot se adaugă gris in ploaie
- Amestec cu un tel și lăsăm pe foc până este făcut grisul
- Se lasă la rece. Incorporam treptat margarina vegetala ( grisul sa nu fie nici prea cald, nici rece)
- Aranjament pentru prajitura de post: foaie, crema gris, foaie, gem, foaie, crema gris, foaie, eventual zahar pudra
- Se servește după ce a s-a răcit de tot. Enjoy!