INGREDIENTE
- 150 grame făină
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- Sare
- 150 grame zahăr
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- 2 linguri iaurt
- 3 linguri de zeamă de lămâie
- 2 linguri coaja lămâie
- Pentru glazură
150 grame zahăr pudră - 3 linguri zeamă lămâie
- 2 linguri coaja lămâie
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Amestecați, apoi, celelalte ingrediente cu drojdia, până se omogenizează.
- Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
- Pregătește o tavă cu ulei și făină sau foaie de copt.
- Pune aluatul de prajitura cu lamaie în tavă și coace compoziția timp de 30 de minute.
- Pentru glazură, toarnă puțin câte puțin zeamă de lămâie peste zahărul pudră și apoi și coaja de lămâie.
- Când se omogenizează și devine lichidă, puteți pune glazura peste blatul răcit.
- Se servește rece.