INGREDIENTE:
- 380 g făină
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 200 g zahăr brun
- 200 g zahăr
- Praf de copt
- Sare
- 60 ml apă
- 300 ml lapte
- 200 g unt
- 2 tablete ciocolată fără zahăr topite
- 1 linguriță vanilie
- 3 ouă
Glazură:
- 60 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 3-4 lingurițe lapte
- ½ linguriță vanilie
PAȘI:
- Pentru a face prăjitura de ciocolată, ,dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță pentru a o activa.
- Preîncălzim cuptorul. În vasul mixerului amestecăm făina, drojdia, zahărul brun, zahărul, praful de copt și sarea. Amestecăm bine până se omogenizează.
- Încălzim apa și laptele într-o tigaie adâncă. Peste amestecul de făină adăugăm ciocolata topită vanilia și ouăle. Le amestecăm la viteză mica până se omogenizează, apoi 2 minute la viteză medie.
- Punem conținutul într-o tigaie unsă cu unt și îl lăsăm la crescut, într-un loc cald pentru 30 de minute.
- Coacem aluatul crescut pentru 45-50 de minute. Apoi, scoatem prăjitura de ciocolată din cuptor și o lăsăm să se răcească complet.
- Topim untul sau margarina până capătă o culoare aurie. Adăugăm zahărul pudră, laptele și vanilia. Amestecăm până conținutul se omogenizează. Adăugăm mai mult zahăr sau lapte pentru a obține consistența dorită.
- Glazura se adaugă cu grijă peste prăjitură. Se poate servi alături de înghețată și o putem decora cu nuci sau alune. Poftă bună!