Rețetă prăjitură de ciocolată cu glazură de vanilie

INGREDIENTE:

  • 380 g făină
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 g zahăr brun
  • 200 g zahăr
  • Praf de copt
  • Sare
  • 60 ml apă
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt
  • 2 tablete ciocolată fără zahăr topite
  • 1 linguriță vanilie
  • 3 ouă

Glazură:

  • 60 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 3-4 lingurițe lapte
  • ½ linguriță vanilie

PAȘI:

  • Pentru a face prăjitura de ciocolată, ,dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță pentru a o activa.
  • Preîncălzim cuptorul. În vasul mixerului amestecăm făina, drojdia, zahărul brun, zahărul, praful de copt și sarea. Amestecăm bine până se omogenizează.
  • Încălzim apa și laptele într-o tigaie adâncă. Peste amestecul de făină adăugăm ciocolata topită vanilia și ouăle. Le amestecăm la viteză mica până se omogenizează, apoi 2 minute la viteză medie.
  • Punem conținutul într-o tigaie unsă cu unt și îl lăsăm la crescut, într-un loc cald pentru 30 de minute.
  • Coacem aluatul crescut pentru 45-50 de minute. Apoi, scoatem prăjitura de ciocolată din cuptor și o lăsăm să se răcească complet.
  • Topim untul sau margarina până capătă o culoare aurie. Adăugăm zahărul pudră, laptele și vanilia. Amestecăm până conținutul se omogenizează. Adăugăm mai mult zahăr sau lapte pentru a obține consistența dorită.
  • Glazura se adaugă cu grijă peste prăjitură. Se poate servi alături de înghețată și o putem decora cu nuci sau alune. Poftă bună!
prajitura de ciocolata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne