INGREDIENTE:
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ cană apă
- 1 lingură zahăr
- 2 căni și jumătate de făină
- 1 lingură sare
- 60 g unt tăiat cuburi
- 4 gălbenușuri
Pentru umplere:
- 60 g cremă de brânză
- 1 cană zahăr
- 1 gălbenuș ou
- 1 cană și jumătate afine (opțional)
Pentru glazură:
- 1 cană zahăr pudră
- 1 linguriță vanilie
- 2-3 linguri apă
Pentru topping:
- 1 albuș de ou, ușor bătut
- ½ cană nuci tocate
PAȘI:
- Într-un bol mic, dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Apoi, amestecăm făina, zahărul, sarea. Cu un blander, mixăm untul ăn compoziție. Adăugăm drojdia activată și gălbenușurile de ou. Mixăm bine și modelăm aluatul format într-o bilă.
- Îl acoperim cu o folie de plastic și îl punem la frigider pentru 2 ore.
- Între timp pregătim umplutura. Batem crema de brânză, o cană de zahăr și gălbenușul de ou până la netezire și punem deoparte.
- Pregătim glazura. Amestecăm ingredientele până devin netede.
- Împărțim aluatul în două. Întindem fiecare jumătate, într-un dreptunghi. Întindem umplutura pregătită peste aluat. Se completează uniform cu afine, apăsând ușor în umplutură.
- Acoperim cu cealaltă bucată de aluat. Ungem blatul aluatului cu albuș de ou, ușor bătut. Presărăm nucile mărunțite uniform peste aluat. Acoperim și punem la crescut, la loc cald păentru o oră.
- O coacem la 180 grade celsius timp de 20-25 de minute.
- Poftă bună!