Prăjitură de cafea cu cremă de vișine

INGREDIENTE:

 

  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană apă
  • 1 lingură zahăr
  • 2 căni și jumătate de făină
  • 1 lingură sare
  • 60 g unt tăiat cuburi
  • 4 gălbenușuri

Pentru umplere:

  • 60 g cremă de brânză
  • 1 cană zahăr
  • 1 gălbenuș ou
  • 1 cană și jumătate afine (opțional)

Pentru glazură:

  • 1 cană zahăr pudră
  • 1 linguriță vanilie
  • 2-3 linguri apă

Pentru topping:

  • 1 albuș de ou, ușor bătut
  • ½ cană nuci tocate

 

PAȘI:

 

  • Într-un bol mic, dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
  • Apoi, amestecăm făina, zahărul, sarea. Cu un blander, mixăm untul ăn compoziție. Adăugăm drojdia activată și gălbenușurile de ou. Mixăm bine și modelăm aluatul format într-o bilă.
  • Îl acoperim cu o folie de plastic și îl punem la frigider pentru 2 ore.
  • Între timp pregătim umplutura. Batem crema de brânză, o cană de zahăr și gălbenușul de ou până la netezire și punem deoparte.
  • Pregătim glazura. Amestecăm ingredientele până devin netede.
  • Împărțim aluatul în două. Întindem fiecare jumătate, într-un dreptunghi. Întindem umplutura pregătită peste aluat. Se completează uniform cu afine, apăsând ușor în umplutură.
  • Acoperim cu cealaltă bucată de aluat. Ungem blatul aluatului cu albuș de ou, ușor bătut. Presărăm nucile mărunțite uniform peste aluat. Acoperim și punem la crescut, la loc cald păentru o oră.
  • O coacem la 180 grade celsius timp de 20-25 de minute.
  • Poftă bună!
prajitura-de-cafea-cu-crema-de-branza-si-afine

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne