Rețetă prăjitură de cafea cu cremă de vișine

INGREDIENTE:

  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană apă
  • 1 lingură zahăr
  • 2 căni și jumătate de făină
  • 1 lingură sare
  • 60 g unt tăiat cuburi
  • 4 gălbenușuri

Pentru umplere:

  • 60 g cremă de brânză
  • 1 cană zahăr
  • 1 gălbenuș ou
  • 1 cană și jumătate afine (opțional)

Pentru glazură:

  • 1 cană zahăr pudră
  • 1 linguriță vanilie
  • 2-3 linguri apă

Pentru topping:

  • 1 albuș de ou, ușor bătut
  • ½ cană nuci tocate

PAȘI:

  • Într-un bol mic, dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
  • Apoi, amestecăm făina, zahărul, sarea. Cu un blander, mixăm untul ăn compoziție. Adăugăm drojdia activată și gălbenușurile de ou. Mixăm bine și modelăm aluatul pentru prăjitura cu cafea format într-o bilă.
  • Îl acoperim cu o folie de plastic și îl punem la frigider pentru 2 ore.
  • Între timp pregătim umplutura. Batem crema de brânză, o cană de zahăr și gălbenușul de ou până la netezire și punem deoparte.
  • Pregătim glazura. Amestecăm ingredientele până devin netede.
  • Împărțim aluatul în două. Întindem fiecare jumătate, într-un dreptunghi. Întindem umplutura pregătită peste aluat. Se completează uniform cu afine, apăsând ușor în umplutură.
  • Acoperim cu cealaltă bucată de aluat. Ungem blatul aluatului de prăjitură cu cafea cu albuș de ou, ușor bătut. Presărăm nucile mărunțite uniform peste aluat. Acoperim și punem la crescut, la loc cald păentru o oră.
  • O coacem la 180 grade celsius timp de 20-25 de minute.
  • Poftă bună!
prajitura cu cafea

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne