Rețetp prăjitură daneză cu fructe de vară

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 1 cană (250 ml) lapte integral cald
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 căni (360 grame) făină
  • 3 linguri zahăr granulat
  • 1 lingură de sare
  • ½ ceasca (113 grame) unt cuburi
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 ou mare + 1 linguriță de apă, pentru uns
Pentru umplere:
  • 250 g cremă de brânză
  • 150 g de zahăr granulat
  • 1 ou mare
  • 2 căni de fructe de pădure (zmeură, afine și mure)
Pentru glazură:
  • 1 cană (227 grame) zahăr pudră
  • 2-3 lingurițe de lapte sau smântână

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț și așteptăm 5 minute să se activeze.
  • Amestecăm făina, zahărul și sarea într-un castron mare. Adăugăm untul împreună cu acestea într-un mixer și amestecăm. Adăugăm peste amestecul de lapte și drojdie împreună cu gălbenușurile de ou și făină.
  • Amestecăm bine până se formează un aluat lipicios pentru prajitura daneză. Nu îl frământăm, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm la răcit pentru 2 ore. Îl scoatem și pe o suprafață de frământat, începem să îl rotim și să îl îndoim în treimi. Repetăm, apoi îl acoperim din nou cu folie de plastic și îl punem la răcit pentru cel puțin 30 de minute.
  • Cu ajutorul mixerului sau cu mâna, batem crema de brânză împreună cu zahărul și oul pentru umplutură. Întindem aluatul într-un dreptunghi, îl umplem cu amestecul de brânză, zahăr și ou, apoi adăugăm, pe deasupra, fructele. Împletim aluatul parte peste parte.
  • Acoperim cu folie de plastic și lăsăm la crescut pentru 30 de minute. Între timp preîncălzim cuptorul. Ungem fiecare bucată cu ou și punem la copt pentru 30 de minute, până capătă o crustă aurie. Le scoatem și le lăsăm la răcit.
  • Pentru glazură, frecăm zahărul cu laptele sau smântâna. Turăm glazura peste prăjitura daneză.
  • Poftă bună!
prajitura daneza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne