Rețetă prăjitură cu zmeură și mascarpone

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură :
  • 500 g zmeură
  • 150 g zahăr
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 linguri de zahăr
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 300 g mascarpone
  • 5 grame de gelatină
  • Glazură de ciocolată
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 50 g unt

PAȘI

  • Preparăm blatul prăjitură cu zmeură si mascarpone. Separăm ouăle și batem albușurile spumă tare cu un praf de sare . Adăugăm treptat zahărul și cel vanilat . Încorporăm gălbenușurile , apoi făina amestecată cu praful de copt . Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt . Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade , timp de 20 de minute . Se lasă la răcit .
  • Umplutura : Hidratăm gelatina . Zmeura cu zahărul se pun la foc mic și se fierbe 5 minute . Se ia de pe foc și se strecoară să eliminăm semințele . Călduță se amestecă cu gelatina încălzită .
  • Pregătim budinca conform instrucțiunilor și se lasă la răcit . Apoi încorporăm untul și mascarpone câte puțin . Mixăm pînă se omogenizează compoziția . Crema se împarte în două .
  • Tăiem blatul în două . În tava care l-am copt , punem prima parte de blat , așezăm o parte de cremă , turnăm sosul de zmeură , dăm 10 minute la frigider . Scoatem tava și turnăm restul de cremă și a doua parte de blat . Dăm prăjitura la rece .
  • Glazura . Topim ciocolata împreună cu untul și călduță o turnăm peste prăjitură . Pentru decor punem pe fiecare bucată de prăjitură o zmeură . Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne