INGREDIENTE
- Ingrediente blat :
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf de sare
- Pentru umplutură :
- 500 g zmeură
- 150 g zahăr
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 linguri de zahăr
- 400 ml lapte
- 100 g unt
- 300 g mascarpone
- 5 grame de gelatină
- Glazură de ciocolată
- 200 g ciocolată cu lapte
- 50 g unt
PAȘI
- Preparăm blatul prăjitură cu zmeură si mascarpone. Separăm ouăle și batem albușurile spumă tare cu un praf de sare . Adăugăm treptat zahărul și cel vanilat . Încorporăm gălbenușurile , apoi făina amestecată cu praful de copt . Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt . Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade , timp de 20 de minute . Se lasă la răcit .
- Umplutura : Hidratăm gelatina . Zmeura cu zahărul se pun la foc mic și se fierbe 5 minute . Se ia de pe foc și se strecoară să eliminăm semințele . Călduță se amestecă cu gelatina încălzită .
- Pregătim budinca conform instrucțiunilor și se lasă la răcit . Apoi încorporăm untul și mascarpone câte puțin . Mixăm pînă se omogenizează compoziția . Crema se împarte în două .
- Tăiem blatul în două . În tava care l-am copt , punem prima parte de blat , așezăm o parte de cremă , turnăm sosul de zmeură , dăm 10 minute la frigider . Scoatem tava și turnăm restul de cremă și a doua parte de blat . Dăm prăjitura la rece .
- Glazura . Topim ciocolata împreună cu untul și călduță o turnăm peste prăjitură . Pentru decor punem pe fiecare bucată de prăjitură o zmeură . Se savurează cu plăcere !