Prăjitură cu zahăr colorat

INGREDIENTE

 

  • 113 grame de un topit
  • 170 ml de lapte călduț
  • 2 ouă mari + gălbenuș, păstrați albușul separat.
  • 50 grame de zahăr
  • 35 grame de lapte praf
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de nucșoară
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • 418 grame de făină
  • 51 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Glazură
  • 113 grame de zahăr pudră
  • 1/2 linguriță de vanilie
  • 2 linguri de lapte călduț
  • Topping
  • Zahăr candel sau zahăr colorat (sprinkles)

PAȘI

  • Într-un bol de mixer amestecați ingredientele pentru aluat până ce obțineți un aluat moale. Scoateți pe o suprafață dată cu făină și întindețu aluatul până ce devine fin. Acoperiți lăsați dospit timp de 1 oră.
  • Într-o tavă așezați 12 forme de hârtie pentru brioșe. Ungeți pe interior formele, apoi ungeți bine palmele. Desfaceți aluatul în 12 bucăți mici și presați cu grijă în formă. Acoperiți și lăsați la dospit pentru încă 1 oră. Când ora se apropie de final preîncălziți cuptorul la 176 de grade C.
  • Bateți albușul de ou cu o lingură de apă și ungeți partea superioară a aluatului. Dați prăjitura la cuptor pentru 20 de minute, apoi acoperiți cu folie de aluminiu și mai lăsați timp de încă 20-25 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați la răcit.
  • Bateți ingredientele pentru glazură până ce devin un sos gros, dar care se poate turna cu ușurință. Tesați din când în când cu o linguriță. Turnați glazura peste prăjitură, apoi presărați zahărul colorat.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne