Prajitura cu visine si chipsuri de ciocolata – Concurs

INGREDIENTE

 

  • 200 g făină
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 50 g chipsuri de ciocolată
  • 4 ouă
  • 50 g cacao
  • 125 g vișine însiropate
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

PAȘI

  • Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Eu am folosit vișine congelate. Le-am lăsat toată noaptea în frigider ca să se scurgă.
  • Puteți să le lăsați și 20 de minute să se scurgă dupa ce s-au decongelat. Într-un vas trebuie să punem ouăle, fără să separăm galbenușul de albuș, zahărul vanilat, zahărul și sarea.
  • Mixăm până când ouăle își triplează volumul. Adăugăm untul puțin câte puțin și mixăm la viteza medie. Într-un bol amestecăm făina, cacaoa, praful de copt si le cernem o singură dată.
  • Adăugam câte 1 lingură de făina în compoziția de ouă și mixăm până se omogenizează. Procedăm în acest fel până terminăm de încorporat toată făina în compoziția de ouă.
  • Trebuie să obținem un aluat cu o consistența mai densă. Acoperim fundul unei tăvi cu hârtie de copt.
  • Turnăm aluatul în tavă și îl nivelăm. Punem deasupra chipsurile de ciocolată iar deasupra chipsurilor punem vișinele. Le presăm puțin.
  • Coacem prajitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 25-30 de minute. O verificăm cu o scobitoare. Se poate servii ca atare sau cu cremă de ciocolată, înghețată sau frișca. Este absolut delicioasă!
wtb_1460569389.1916_76728

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne