Rețetă prăjitură cu vanilie, nuci, scorțișoară, ciocolată caldă și glazură de lămâie

INGREDIENTE

  • Igrediente prajitura cu vanilie:
  • -4 oua
  • -3 linguri unt moale
  • -1/2 cana lapte +2 linguri
  • -praf de copt
  • -1 lingura zahar brun (sau normal)
  • -1 ½ lingura miere
  • -1 cana faina
  • -1/2 cana nuci macinate
  • – esenta vanilie
  • -1 lingurita cacao
  • -1 ½ lingurita praf ciocolata calda
  • -condimente: scortisoara, zahar vanilat, nucsoara
  • Ingrediente Glazura:
  • -1 ½ lingurita zeama de lamaie
  • -2 linguri indulcitor pudra Stevie sau zahar pudra
  • -1-2 linguri de apa(depinde ce consistenta doriti la glazura)

PAȘI

  • Preparare Prajitura cu vanilie, nuci, scorțișoară, ciocolată caldă și glazură de lămâie:
  • Se preincalzeste cuptorul si se pregateste o tava de guguluf sau o tava rotunda.
    Se amesteca faina cu praful de copt, si condimentele, se lasa deoparte.
    Se mixeaza zaharul, mierea si untul, pana devine un amestec cremos. Se adauga treptat ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga ½ cana lapte si esenta de vanilie si se mixeaza bine.
    In compozitia umeda se adauga treptat ingredientele uscate(faina amestecata cu restul ingredientelor) si se amesteca bine.
    Aproximativ jumatate din compozitie se muta intr-un bol separate.
    Cele 2 linguri de apa se incalzesc si se amesteca cu praful de ciocolata si cu cacaua. Acesta compozitie amestecata nucile maruntite se toarna peste compozitia din bol si se amesteca bine.
    Se pune in tava, alternand compozitia alba cu cea de ciocolata calda pana o terminam.
    Prajitura se coace la temperature medie timp de 45 minute.
  • Preparare Glazura pentru prăjitura cu vanilie:
  • Se incalzeste apa si se adauga indulcitorul pudra/zaharul pudra, se amesteca energic, apoi se adauga zeama de lamaie si se amesteca.
    Daca doriti o glazura mai groasa se mai adauga pudra indulcitor/zahar pudra.
  • Finisare Prajitura:
  • Dupa ce prajitura cu vanilie s-a racit, turnam deasupra glazura si putem pune cateva nuci pisate sau ce preferati(ciocolata rasa, bomboane décor etc)
    Prajitura se lasa la odihnit cel putin o ora, dupa care se poate servi.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne