Rețetă prăjitură cu unt și mere

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • ½ cană apă
  • ¼ cană lapte
  • 180 g unt
  • 4 ouă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 3 căni făină
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță zahăr

Pentru topping:

  • 3 mere mari, curățate și feliate
  • Nuci pecan
  • 1/3 cană zahăr
  • 60 g unt topit
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță coajă de lămâie rasă

Pentru sosul de unt:

  • 1 cană zahăr
  • 120 g unt
  • ½ cană smântână de gătit sau frișcă

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă căluță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Amestecăm o cană și un sfert de făină, sarea, zahărul și amestecul de drojdie. În alt vas amestecăm apa, laptele și untul, în punem pe foc, având grija ca untul să nu se topească.
  • Turnăm amestecul de făină peste cel de apă, lapte și unt, adăugăm ouăle și batem la viteză mică, 3 minute.
  • Apoi, cu mâna, integrăm restul de făină rămasă în amestec, treptat. Mixăm până se formează un aluat moale. Îl așezăm într-un vas, l ungem ușor cu ulei și îl acoperim.
  • Lăsăm aluatul să crească, la loc cald 30 de minute sau până își dublează dimensiunea, timp în care preparăm toppingul.
  • Într-un castron mediu amestecăm toate ingredientele de topping și le punem deoparte. Aluatul crescut îl întindem, pe o tigaie unsă, punem topingul peste aluat pentru prăjitura cu unt si mere și îl acoperim. Îl lăsăm să se odihnească 10 minute.
  • Punem la copt timp de 45-50 de minute sau până se rumenește. Timp în care pregătit sosul de unt. Amestecăm zahărul, untul și smântâna într-un vas. Punem la încălzit, până fierbe și crema se îngroașă. Adăugăm vanilia și continuăm să amestecăm până se omogenizează.
  • Turnăm sosul peste prăjitură cu unt și mere și servim cald! Poftă bună!
prajitura cu unt si mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne