Prajitura cu struguri

INGREDIENTE

 

  • Aluat fraged
  • 300 g faina
  • 125 g unt
  • 100 g brinza
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • sare
  • Blat : 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Crema de ciocolata
  • 250 g ciocolata neagra
  • 200 g smintina pentru frisca
  • 50 grame unt
  • 300 g frisca batuta
  • Struguri albi si negrii
  • 2 plicuri de tort – gelee transparent

PAȘI

  • Aluat fraged : Din toate ingredientele framintam un aluat pe care il dam 15 minute la frigider .
  • Pentru blat mixam albusele cu zahar , vanilie si sare . Galbenusele se amesteca cu untul topit si se incorporeaza in albuse . Apoi faina si se amesteca incet .
  • Se pregateste o tava de 30 pe 40 si se intinde aluatul fraged de la frigider . Peste se toarne compozitia de blat . Asezam din loc in loc boabe de struguri si dam la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute .
  • Crema : Intr-un bol se rupe ciocolata bucati si se adauga untul
  • Incalzim smintina pentru frisca si o turnam peste ciocolata . Amestecam pina se topeste . Se lasa sa se raceasc .
  • Rece se amesteca cu cele 300 g de frisca .
  • Peste blatul rece se intinde crema de ciocolata si se aseaza boabele de struguri albi si negrii .
  • Se pregateste gelul conform modului de preperare de pe plic si se toarna peste struguri .
  • Se savureaza cu placere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne