INGREDIENTE
- Aluat fraged
- 300 g faina
- 125 g unt
- 100 g brinza
- 1 ou
- 100 g zahar
- sare
- Blat : 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- Crema de ciocolata
- 250 g ciocolata neagra
- 200 g smintina pentru frisca
- 50 grame unt
- 300 g frisca batuta
- Struguri albi si negrii
- 2 plicuri de tort – gelee transparent
PAȘI
Aluat fraged :
- Din toate ingredientele framintam un aluat pe care il dam 15 minute la frigider .
- Pentru blat mixam albusele cu zahar , vanilie si sare . Galbenusurile se amesteca cu untul topit si se incorporeaza in albuse . Apoi faina si se amesteca incet .
- Se pregateste o tava de 30 pe 40 si se intinde aluatul fraged de la frigider . Peste se toarne compozitia de blat . Asezam din loc in loc boabe de struguri si dam la cuptor la 180 grade pentru 30 de minute .
Crema pentru prajitura cu struguri:
- Intr-un bol se rupe ciocolata bucati si se adauga untul
- Incalzim smintina pentru frisca si o turnam peste ciocolata . Amestecam pina se topeste. Se lasa sa se raceasc .
- Rece se amesteca cu cele 300 g de frisca .
- Peste blatul rece se intinde crema de ciocolata si se aseaza boabele de struguri albi si negrii .
- Se pregateste gelul conform modului de preperare de pe plic si se toarna peste struguri .
- Se savureaza cu placere !