Rețetă prajitură cu smochine proaspete

INGREDIENTE

  • -400-500 g smochine proaspete
  • -200 g zahar
  • -3 linguri miere de albine
  • -100 ml ulei
  • -80 g unt
  • -100 g iaurt
  • -150 ml lapte
  • -300 g faina
  • -4 oua
  • -5 lingurite praf de copt
  • -un praf de sare
  • -vanilie

PAȘI

  • Smochinile dupa ce le taiem coditele se vor felia si fiecare felie se va taia in jumatate. Vom separa albusul de galbenus si mixam albusul cu zaharul pana cand devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si mierea, amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie adaugam treptat,untul moale, uleiul, iaurtul, laptele faina si praful de copt. Se amesteca totul bine, dupa care vom pregati vasul in care vom coace prajitura cu smochine.
  • Eu am folosit un vas de silicon, dar l-am imbracat in hartie de copt unsa cu ulei, ca sa nu mi se lipeasca fructele de vas.Vom turna jumatate din compozitie peste care presuram jumatate din smochine si apoi restul din compozitie si smochinele ramase. Ultimul strat de smochine il vom introduce, cu ajutorul unei linguri bine in compzitie ca sa nu ramana descoperite o mare parte din fruct, dupa coacere .
  • Se va porni cuptorul la 180 grade apoi vom introduce prajitura cu smochine lasand-o la copt cca.50 de minute, dupa care o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou si o pudram cu zahar. La mine nu a mai fost timp de racit pentru ca am taiat-o aproape fierbinte, pentru ca ai mei nu au mai avut rabdare…! A iesit foarte buna si aromata . Pofta buna! Specific: Iordania

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne