Rețetă prăjitură cu prune și ciocolată albă

INGREDIENTE

  • 3 Oua
  • 120 g Zahar
  • 100 g Unt
  • 100 g Ciocolata alba
  • 220 g Faina
  • jumatate plic Praf de copt
  • 90 ml ulei
  • 15 Prune
  • Fulgi ciocolata neagra

PAȘI

Pentru această rețetă prăjitură cu prune și ciocolată albă, trebuie să ai în vedere următoarele:

  • Prunele se spala si se taie bucati. Eu le-am taiat cum mi-a venit la mana, nu au avut o forma anume. Untul cu ciocolata se topesc impreuna. ( se poate pe abur sau in cuptorul cu microunde). Intr-un bol se bat oule cu zaharul pana se topeste acesta din urma. Se adauga ciocolata topita si uleiul. Se amesteca si faina cu praful de copt cernute in prealabil. Eu am folosit o tava de tort de 20 cm. Am turnat aluatul peste care am pus bucatile de pruna . Am ales sa amestec in aluat si niste fulgi de ciocolata neagra. Prăjitura cu prune se da la cuptor pentru 30 min sau pana trece testul scobitorii la 180 grade in cuptorul incalzit in prealabil.
reteta prajitura cu prune si ciocolata alba

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne