INGREDIENTE
- 2 oua
- 350 g zahar
- 270 g lapte
- 170 g ulei
- 400 g faina 2 linguri cacao (40-50 g)
- 2 linguri cacao (40-50 g)
- 14-16 prune
- 1 lingurita esenta de vanilie
PAȘI
- Se preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.
- Se spala prunele, se sterg si se taia in jumatate scotand samburele.
- Se cerne faina impreuna cu praful de copt.
- Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul. Se adauga laptele, uleiul, vanilia si se mixeaza.
- Se adauga cate o lingura din faina si se mixeaza la viteza mica pana s-a incorporat toata faina.
- Intr-o tava 30X40 se pune hartie de copt, se toarna 3/4 din compozitie.
- In restul de compozitie de prajitura cu prune se adauga cacaoa cernuta si se mixeaza pentru a se omogeniza.
- Se pune compozitie intr-un pos (sau o punga care se taie la un capat) si se traseaza linii pe lungimea tavi. Se ia apoi un bat de frigrui si se traseaza linii pe latimea tavii unu de jos in sus, urmatoarea de sus in jos.
- Se aseaza prunele peste compozitie si se da la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana trece testul scobitorii.