INGREDIENTE
- 500 g piersici
- 100 g afine
- 20 g unt
- 3 linguri de zahăr
- Pentru blat
- 150 g unt
- 300 g zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
- 5 ouă
- 150 g iaurt
- 250 g făină
- 1 plic praf de copt
PAȘI
- Preparare prăjitură cu piersici : Tapetăm cu hârtie de copt o formă de tort cu pereți detașabili . Ungem forma cu cele 20 g de unt , presărăm zahărul și aranjăm feliile de piersici ca petalele unei flori , iar la mijloc punem afinele . Le dăm la cuptor pentru 15-20 de minute pînă scade puțin lichidul lăsat de fructe .
- Aluatul : Mixăm untul cu zahărul , adăugăm apoi ouăle unul cîte unul , vanilia , iaurtul și amestecăm bine . La final făina amestecată cu praful de copt . Turnăm aluatul peste fructe și coacem prăjitura 50 de minute la 180 de grade .
- Când este gata o scoatem din cuptor , desprindem ușor marginile tăvii și răsturnăm prăjitura pe o farfurie . Rece se savurează cu plăcere !