INGREDIENTE
- Umplutură de piersică
- 1/4 cană de zahăr
- 1/2 lingură amidon de porumb
- 1/8 linguriță de sare
- 1 gălbenuș ușor bătut
- 450 de grame de piersici tăiate cubulețe
- Aluat prăjitură cu piersici:
- 2 căni de făină
- 1 linguriță de zahăr
- 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/2 linguriță de sare
- 1/4 cană de lapte
- 1/4 cană de apă
- 113 grame de unt sau margarină
- 2 gălbenușuri de ou
- Glazură prăjitură cu piersici:
- 1/2 cană de zahăr pudră
- 2 linguri de lapte
PAȘI
Pentru o delicioasă prăjitură cu piersici, se urmează pașii de mai jos:
- Pentru prepararea umpluturii de piersică puneți într-o tigaie adâncă sarea, amidonul de proumb, zahărul, cuburile de piersică și gălbenușul de ou. Lăsați amestecul pe foc mediu și amestecați constant până ajunge la punctul de fierbere. Opriți focul și lăsați la răcit.
- Într-un bol de mixer puneți drojdia nedizolvată, sarea, 3/4 cană de făină. Încălziți apa și laptele și adăugați în mixtura de făină. Bateți timp de 2 minute la viteză medie. Adăugați 1/2 cană de făină și bateți la viteză maximă. Cerneți restul de făină și continuați să amestecați până ce obțineți un aluat moale.
- Pe o suprafață dată cu făină întindeți aluatul timp de 8-10 minute. Acoperiți și lăsați la odihnit 15 minute.
- Desfaceti aluatul în două jumătăți. Pe o suprafață dată cu făină, modelați ambele jumătăți de aluat în formă dreptunghiulară pentru a intra în forma sau tava de copt. Într-o tavă unsă, așezați una dintre jumătăți. Turnați umplutura de piersică peste aceasta și acoperiți cu cealaltă jumătate. Presați pe margini pentru a uni jumătățile de aluat. Înțepați prăjitura cu o furculiță sau un cuțit. Acoperiți și lăsați la dospit într-un loc uscat și cald până ce își dublează volumul, în jur de o oră.
- Dați la cuptor pentru 35-40 de minute la 190 de grade C.
- Pentru a prepara glazura, amestecați ingredientele până se omogenizează. Turnați glazura peste prăjitură imediat dupa ce o scoateți din cuptor.