Prajitura cu pere

INGREDIENTE

 

  • 6 pere mari
  • 6 linguri de zahar
  • Blat : 4 oua
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 vanilie
  • sare
  • Decor : 250 g frisca

PAȘI

  • Se curata de coaje cele 6 pere , se taie feliute subtiri si se aseaja in tava pe hirtie de copt . Se presara cele 6 linguri de zahar si se da tava la cuptor 10 minute .
  • Blat : Mixam cele 4 oua intregi cu sare , zahar si vanilie pina isi dubleaza volumul . Adaugam apoi faina si amestecam incet cu o paleta .
  • Impartim compozitia in doua . O parte ramine galbena iar in a doua parte se adauga 1 lingura cacao . Se amesteca usor .
  • Scoatem tava cu pere din cuptor si turnam pe rind compozitiile , galben , maro , galben , maro .
  • Se introduce din nou la cuptor pentru 30 de minute , s-au pina se rumeneste frumos !
  • Dupa coacere , scoatem prajitura si o rasturnam pe un platou . Se lasa sa se raceasca .
  • Se orneaza dupa preferinta cu frisca !
  • Se savureaza cu placere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne