Rețetp prăjitură cu pere și vin roșu

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 120 g unt tăiat în cubulețe
  • 3 ouă
  • ¼ cană lapte
Pentru topping:
  • 2 căni de vin roșu
  • 1 cană de zahăr granulat
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • Cuișoare
  • 3 pere decojite și feliate
  • migdale tocate

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și așteptăm 5 minute să se activeze.
  • Într-un castron amestecăm făina, zahărul, amestecul de drojdie și sarea. Adăugăm untul și amestecăm cu ajutorul unui mixer. Apoi, adăugăm treptat ouăle, amestecând constrant pentru a se incorpora.
  • Adăugăm și laptele cu ultimul ou și amestecăm bine până se formează aluatul. Scoatem aluatul pentru prajitură cu pere în punem pe o tavă unsă, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut pentru 2 ore, la temperatura camerei.
  • În timp ce aluatul se ridică, amestecăm vinul cu zahăr, scorțișoară, cuișoaie, la tigaie. Punem amestecul la fiert până ce zahărul se dizolvă. Adăugăm perele și le fierbem împreună, la foc mediu, pentru 6-8 minute.
  • Scoatem apoi perele și lăsăm în continuare amestecul de vin, la un foc mic, până ajuunge la consistenta mai groasa, similar siropului.
  • Preîncălzim cuptorul, între timp, punem peste aluat perele împreună cu migdalele și le ornăm frumos.
  • Coacem aluatul de prajitură cu pere pentru 45-55 minute, până devine auriu. Îl scoatem din cuptor, adăugăm siropul și îl putem servi!
  • Poftă bună!
prajitura cu pere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne