INGREDIENTE
- 6 pere mari
- 6 linguri de zahar
- Blat : 4 oua
- 120 g zahar
- 100 g faina
- 1 vanilie
- sare
- Decor : 250 g frisca
PAȘI
- Se curata de coaje cele 6 pere , se taie feliute subtiri si se aseaja in tava pe hirtie de copt . Se presara cele 6 linguri de zahar si se da tava la cuptor 10 minute .
- Blat : Mixam cele 4 oua intregi cu sare , zahar si vanilie pina isi dubleaza volumul . Adaugam apoi faina si amestecam incet cu o paleta .
- Impartim compozitia in doua. O parte ramine galbena iar in a doua parte se adauga 1 lingura cacao. Se amesteca usor .
- Scoatem tava cu pere din cuptor si turnam pe rind compozitiile , galben, maro, galben, maro .
- Se introduce din nou la cuptor pentru 30 de minute , s-au pina se rumeneste frumos !
- Dupa coacere , scoatem prajitura cu pere si o rasturnam pe un platou . Se lasa sa se raceasca .
- Se orneaza dupa preferinta cu frisca !
- Se savureaza cu placere !