INGREDIENTE
- Foi pentru prăjitura cu nucă: 250 gr faina
- 140 gr untura
- 70 gr zahar
- 1 ou
- 1 plic praf de copt,
- smantana cat cuprinde
- Blat 6 oua
- 250 zahar
- 200 gr nuci macinate
- 3 linguri de faina
- Crema 100 ml cafea naturala
- 150 zahar+ 2 lingurite de cacao
- 3 galbenuse
- 150 gr zahar praf
- bomboane decorative
PAȘI
Pentru această rețetă prăjitură cu nucă, vișine și cremă de cafea:
- Se face o foaie care se intinde in tava unsa cu untura. Peste foaie de pune gem de capsuni si visine fara samburi.
Se face un alt blat din 6 oua, 250 zahar, 200 gr de nuci macinate 3 linguri de faina si se toarna peste visinele de pe aluat.
Se coace 40 minute.
Pentru o prăjitură cu nucă și vișine, crema de cafea se face astfel: SE fierb ingredientele din crema iar dupa racire se pune peste prajitura rece. Deasupra se orneaza cu bombonele decorative