INGREDIENTE
- 20 de morcovi curățați
- 1 cană zahăr brun
- 1 cană stafide
- 4 ouă
- 1 și ½ căni zahăr alb
- 1 cană ulei
- esență vanilie după gust
- 1 cană ananas stors
- 3 căni făină
- 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriță sare
- 4 lingurițe scorțișoară
- 1 cană nuci mărunțite
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Într-un castron mediu, combinați morcovii rași și zahărul brun. Se lasă deoparte timp de 60 de minute, apoi se amestecă cu stafidele.
- Preîncălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți și tapițați două tigăi de tort cu unt și făină.
- Într-un castron mare, bateți ouăle până se fac spumă. Treptat amestecați cu zahărul alb, uleiul și vanilia. Combinați cu făină, sare și scorțișoară. Se toarnă uniform în vasele pregătite.
- Într-un castron se amestecă ananasul cu morcovii și nucile. Această compoziție se așează deasupra primeia. Puteți, de asemenea, să amestecați ambele compoziții în tăvi.
- Coaceți timp de 45 până la 50 de minute în cuptor.
- Se răcește timp de 10 minute înainte de a se scoate din tavă. Când se răcește complet, puteți opțional să adăugați ce glazură doriți (frișcă sau branză dulce).