Rețetă prăjitură cu morcovi

INGREDIENTE

  • 20 de morcovi curățați
  • 1 cană zahăr brun
  • 1 cană stafide
  • 4 ouă
  • 1 și ½ căni zahăr alb
  • 1 cană ulei
  • esență vanilie după gust
  • 1 cană ananas stors
  • 3 căni făină
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare
  • 4 lingurițe scorțișoară
  • 1 cană nuci mărunțite

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Într-un castron mediu, combinați morcovii rași și zahărul brun. Se lasă deoparte timp de 60 de minute, apoi se amestecă cu stafidele.
  • Preîncălziți cuptorul la 175 grade C. Ungeți și tapițați două tigăi de tort cu unt și făină.
  • Într-un castron mare, bateți ouăle până se fac spumă. Treptat amestecați cu zahărul alb, uleiul și vanilia. Combinați cu făină, sare și scorțișoară. Se toarnă aluatul de prajitură cu morcov uniform în vasele pregătite.
  • Într-un castron se amestecă ananasul cu morcovii și nucile. Această compoziție se așează deasupra primeia. Puteți, de asemenea, să amestecați ambele compoziții în tăvi.
  • Coaceți timp de 45 până la 50 de minute în cuptor.
  • Se răcește timp de 10 minute înainte de a se scoate din tavă. Când se răcește complet, puteți opțional să adăugați ce glazură doriți (frișcă sau branză dulce).

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne