Rețetă prăjitură cu morcov și rom

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 2 căni de lapte integral
  • 60 g unt nesarat
  • 7-8 căni făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¾ cană zahăr granulat
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 ou, ușor bătut
  • ½ cană morcovi tăiați fin

Pentru umplere:

  • 60 g unt topit
  • 1 cană amestec de tort cu aromă de morcovi
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 2/3 cană stafide (opțional)
  • 1/3 cană rom cald

Pentru topping:

  • 200 g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 60 g unt, la temperatura camerei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 căni zahăr pudră

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte călduț și lăsăm să se activeze pentru 5 minute.
  • Încălzim 2 căni de lapte și 50 g unt la microunde, dar untul nu trebuie sa se toapeasă.
  • Amestecăm 7 căni de făină, amestecul de drojdie, zahărul și sarea într-un mixer. Adăugăm amestecul de lapte și unt și oul. Amestecăm bine până se omogenizează. Adăugăm făină suplimentară, până se formează un aluat moale.
  • Îl frământăm bine până devine neted și elastic, aproximativ 5 minute. Apoi, îl așezăm într-un bol mare, bine uns și îl acoprim cu folie de plastic. Îl lăsăm să crească, până își dublează volumul, aproximativ o oră.
  • Așezăm stafidele în rom și le încălzim într-o tigaie. Combinăm amestecul de tort și scorțișoară într-un bol mic și topim untul.
  • Întindem aluatul și presărăm bucățelele de morcov tocat, uniform deasupra. Tăiem aluatul în două, îl rulăm într-un dreptunghi și-l ungem cu untul topit. Presărăm pe deasupra jumătate din amestecul de rom și stafide și cel de scorțișoară.
  • Începând de la una din părțile lungi, rotim aluatul pentru prăjitura cu morcovi în sus și strângem bine pentru a sigila. Cu ajutorul unui cuțit tăiem aluatul de prăjitură cu morcov în leii groase și le așezăm într-o tigaie, acoperim cu plastic și îl lăsăm la crescut până se dublează, în jur de 45 de minute – o oră. Facem la fel și cu cealaltă jumătate.
  • Preîncălzim cuptorul, iar când rulourile au crescut, le coacem până se rumenesc, aprocimativ 20-25 de minute. Le lăsăm să se răcească, între timp pregătim glazura.
  • Batem cu ajutorul unui mixer untul și crema de brânză, pentru 3 minute. Adăugăm zahărul pudră treptat, în timp ce mixăm la viteză mică. Când conținutul devine neted și cremos adăugăm și extractul de vanilie.
  • Adăugăm glazura pe prăjitura cu morcovi și servim. Poftă bună!
prajitura cu morcov

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne