Prăjitură cu migdale și lămâie

INGREDIENTE:

 

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50 g zahăr
  • ½ lingură sare
  • 250 g lapte
  • 55 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou

Pentru umplere:

  • 15 g unt topit
  • 50 g zahăr
  • ½ linguriță rază de lămâie
  • 112 pastă de migdale

Pentru glazură:

  • 120 g zahăr pudră
  • Sare
  • 2 linguri lapte
  • 15 g unt topit
  • ¼ lingură coajă de lămâie
  • 1 ½ lingură suc proaspăt de lămâie
  • Extract de migdale

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț și așteptăm 5 minute să se activeze.
  • Amestecăm 2 căni de făină, zahărul, sarea și amestecul de drojdie într-un mixer, până se omogenizează.
  • Încălzim laptele și îl amestecăm cu untul, oul, apoi le incorporăm în amestecul de făină. Adăugăm făina rămasă și amestecăm bine, până se formează aluatul. Pe acesta îl frământăm 5 minute, până devine neted și elastic. Este gata atunci când se simte lipicios, dar nu se lipește de degete.
  • Punem aluatul într-un bil mare, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice, până își dublează dimensiunea, circa 40 de minute.
  • Aluatul crescut îl modelăm într-un dreptunghi, îl ungem cu unt topit și presărăm pe deasupra lui zahărul și lămâia. Adăugăm deasupra și pasta de migdale. Tăiem aluatul în 18 felii egale. Le punem într-un vas de coppt, le coperim cu o folie de plastic și le lăsăm să se ridice pentru jumătate de oră.
  • În acest timp preîncălzim cuptorul. Coacem feliile timp de 20 de minute până devin aurii.
  • Pentru glazură batem zahărul pudră, untul topit, laptele, sucul de lămâie și extractul de migdale într-un castron mic.
  • Turnăm conținutul peste prăjitura caldă! Poftă bună!

 

prajitura-cu-migdale-si-lamaie

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne