INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 50 g zahăr
- ½ lingură sare
- 250 g lapte
- 55 g unt la temperatura camerei
- 1 ou
Pentru umplere:
- 15 g unt topit
- 50 g zahăr
- ½ linguriță rază de lămâie
- 112 pastă de migdale
Pentru glazură:
- 120 g zahăr pudră
- Sare
- 2 linguri lapte
- 15 g unt topit
- ¼ lingură coajă de lămâie
- 1 ½ lingură suc proaspăt de lămâie
- Extract de migdale
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț și așteptăm 5 minute să se activeze.
- Amestecăm 2 căni de făină, zahărul, sarea și amestecul de drojdie într-un mixer, până se omogenizează.
- Încălzim laptele și îl amestecăm cu untul, oul, apoi le incorporăm în amestecul de făină. Adăugăm făina rămasă și amestecăm bine, până se formează aluatul. Pe acesta îl frământăm 5 minute, până devine neted și elastic. Este gata atunci când se simte lipicios, dar nu se lipește de degete.
- Punem aluatul într-un bil mare, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm să se ridice, până își dublează dimensiunea, circa 40 de minute.
- Aluatul crescut îl modelăm într-un dreptunghi, îl ungem cu unt topit și presărăm pe deasupra lui zahărul și lămâia. Adăugăm deasupra și pasta de migdale. Tăiem aluatul în 18 felii egale. Le punem într-un vas de coppt, le coperim cu o folie de plastic și le lăsăm să se ridice pentru jumătate de oră.
- În acest timp preîncălzim cuptorul. Coacem feliile timp de 20 de minute până devin aurii.
- Pentru glazură batem zahărul pudră, untul topit, laptele, sucul de lămâie și extractul de migdale într-un castron mic.
- Turnăm conținutul peste prăjitura caldă! Poftă bună!