Rețetă prăjitură cu migdale și afine fără gluten

INGREDIENTE:

  • 120 g zahăr granulat
  • 100 g făină de mei
  • 80 g amidon
  • 65 g făină de migdale
  • 65 g făină fără sorg (fără gluten)
  • 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură sare
  • 1 cană lapte integral
  • 1 ou

Pentru topping:

  • 75 g zahăr brun
  • 20 g făină de mei (2 linguri)
  • 2 linguri unt rece
  • ½ cană migdale feliate
  • ½ cană afine congelate

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5 minute.
  • Într-un vas amestecăm zahărul, făina de mei, de migdale, cea fără gluten, amestecul de drojdie și sarea.
  • Într-un bol separat amestecăm laptele și untul. Le băgăm la cuptorul cu microunde, până laptele devine cald și untul tocmai s-a topit, în jur de un minut.
  • Turnăm amestecul de lapte peste cel de făină și adăugăm și oul. Folosind o lingură de lemn, amestecăm cu grijă, până oul se incorporează și amestecul devine omogen.
  • Acoperim cu o folie de plastic și punem la frigider peste noapte.
  • Preîncălzim cuptorul. Punem aluatul de prajitură cu migdale într-un vas uns bine, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut puțin. Între timp pregătim toppingul.
  • Amestecăm zahărul brun, făina de mei și untul într-un vas special. Cu o furculiță pisăm untul în făină și în zahăr, până arată ca frimiturile. Apoi, adăugăm migdalele.
  • Peste aluatul de prăjitură cu migdale crescut presărăm afinele, apoi completăm cu toppingul.
  • Coacem timp de 30-35 de minute, până devine auriu. Poftă bună!
prajitura cu migdale

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne