INGREDIENTE:
- 120 g zahăr granulat
- 100 g făină de mei
- 80 g amidon
- 65 g făină de migdale
- 65 g făină fără sorg (fără gluten)
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură sare
- 1 cană lapte integral
- 1 ou
Pentru topping:
- 75 g zahăr brun
- 20 g făină de mei (2 linguri)
- 2 linguri unt rece
- ½ cană migdale feliate
- ½ cană afine congelate
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5 minute.
- Într-un vas amestecăm zahărul, făina de mei, de migdale, cea fără gluten, amestecul de drojdie și sarea.
- Într-un bol separat amestecăm laptele și untul. Le băgăm la cuptorul cu microunde, până laptele devine cald și untul tocmai s-a topit, în jur de un minut.
- Turnăm amestecul de lapte peste cel de făină și adăugăm și oul. Folosind o lingură de lemn, amestecăm cu grijă, până oul se incorporează și amestecul devine omogen.
- Acoperim cu o folie de plastic și punem la frigider peste noapte.
- Preîncălzim cuptorul. Punem aluatul de prajitură cu migdale într-un vas uns bine, îl acoperim cu o folie de plastic și îl lăsăm la crescut puțin. Între timp pregătim toppingul.
- Amestecăm zahărul brun, făina de mei și untul într-un vas special. Cu o furculiță pisăm untul în făină și în zahăr, până arată ca frimiturile. Apoi, adăugăm migdalele.
- Peste aluatul de prăjitură cu migdale crescut presărăm afinele, apoi completăm cu toppingul.
- Coacem timp de 30-35 de minute, până devine auriu. Poftă bună!