Prajitura cu mere svaba

INGREDIENTE

 

  • 600 g mere;
  • 5 oua;
  • 220 g zahar;
  • 125 g unt;
  • 250 g faina;
  • jumatate de pliculet de praf de copt;
  • un praf de sare;
  • Pentru decor:
  • zahar pudra sau gem de caise.

PAȘI

  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
  • Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.
  • Ouale si zaharul se bat spuma, apoi se incorporeaza untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se inglobeaza in compozitia din oua si unt.
  • Se intinde aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se distribuie in mod egal jumatatile de mere cu partea crestata in sus si se scufunda usor. Prajitura se baga la cuptor pana cand se rumeneste frumos.
  • Dupa ce se raceste, se decoreaza cu zahar pudra sau gem de caise.
wtb_1477211717.347_63835

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne