Prăjitură cu mere și migdale

INGREDIENTE:

 

  • 3 căni făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană apă
  • ½ cană lapte
  • 180 g unt
  • ¼ cană zahăr
  • ½ lingură sare
  • 4 ouă
  • ½ cană migdale tocate
  • ½ lingură extract de migdale

Pentru sirop:

  • 1 cană apă
  • 2 cană de zahăr
  • Sucul unei lămâi
  • 3 mere mari, feliate
  • ½ linguriță scorțișoară
  • ¼ cană unt

 

PAȘI:

 

  • Diozolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm o cană și ¾ făină într-un bol cu amestecul de drojdie. Măsurăm apa, laptelem untul, zahărul și sarea, le amestecăm constant pe foc. Turnăm amestecul de lapte peste cel de făină, adăugăm oul și batem cu mixerul electric la viteză mică.
  • Mărim viteză la mare și mai mixăm pentru 3 minute. Amestecăm restul de făină, alunele și extractul de migdale. Acoperim vasul cu un prosop și îl lăsăm la loc cald până se dublează aproximativ 45-60 de minute. Între timp pregătim siropul și topping-ul.
  • Amestecăm zahărul și apa, într-un vas. Le fierbem 5 minute, amestecând. Adăugăm sucul de lămâie, merele, coaja de lămâie și scorțișoara în vas. Mai fierbem 2-3 minute până merele se frăgezesc și adăugăm untul.
  • Turnăm peste aluat uniform și lăsăm, din nou, la loc cald să se ridice, aproximativ 25 de minute, până își dublează volummul. Coacem 35-40 de minute într-un cuptor preîncălzit. Turnăm suc de lămâie pe deasupra și servim.
  • Poftă bună!
strudel cu dovleac reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne