Rețetă prăjitură cu mere și migdale

INGREDIENTE:

  • 3 căni făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană apă
  • ½ cană lapte
  • 180 g unt
  • ¼ cană zahăr
  • ½ lingură sare
  • 4 ouă
  • ½ cană migdale tocate
  • ½ lingură extract de migdale

Pentru sirop:

  • 1 cană apă
  • 2 cană de zahăr
  • Sucul unei lămâi
  • 3 mere mari, feliate
  • ½ linguriță scorțișoară
  • ¼ cană unt

PAȘI:

  • Prrimul pas pentru rețeta de prăjitură cu mere este să diozolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Amestecăm o cană și ¾ făină într-un bol cu amestecul de drojdie. Măsurăm apa, laptelem untul, zahărul și sarea, le amestecăm constant pe foc.
  • Turnăm amestecul de lapte peste cel de făină, adăugăm oul și batem cu mixerul electric la viteză mică.
  • Mărim viteză la mare și mai mixăm pentru 3 minute.
  • Amestecăm restul de făină, alunele și extractul de migdale. Acoperim vasul cu un prosop și îl lăsăm la loc cald până se dublează aproximativ 45-60 de minute. Între timp pregătim siropul și topping-ul.
  • Amestecăm zahărul și apa, într-un vas. Le fierbem 5 minute, amestecând. Adăugăm sucul de lămâie, merele, coaja de lămâie și scorțișoara în vas.
  • Mai fierbem 2-3 minute până merele se frăgezesc și adăugăm untul.
  • Turnăm peste aluat uniform și lăsăm, din nou, la loc cald să se ridice, aproximativ 25 de minute, până își dublează volummul. Coacem 35-40 de minute într-un cuptor preîncălzit. Ultimul pas al rețetei de prăjitură cu mere este să turnăm suc de lămâie pe deasupra și servim.
  • Poftă bună!
reteta prajitura cu mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne