Prajitura cu mere si boti

INGREDIENTE

 

  • 500 gr de faina, sare cat o nuca, 200 gr de untura, 200 gr de zahar, 1 ou intreg si un galbenus de ou, smantana cat cuprinde,1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu otet sau zeama de lamaie. Mere razuite pe care le lasi cu 100 gr de zahar si cu scortisoara 20 minute pt a se inmuia merele.

PAȘI

  • Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale, smantana si la urma smantana cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se imparte in 2 foi. Se unge o tava cu ulei si se intinde prima foaie. Se presara gris peste foaie pt a absorbi zeama din mere care o lasa la copt, se pun merele stoarse peste foaie. A doua foaie se rade peste prima si se da tava la copt tinp de 45 minute la cuproul incis la 150 grade.Se pudreaza cu zahar .
wtb_1477391185.1783_67016

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne