INGREDIENTE
- 1 cană făină
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană griș
- 1 cană zahăr
- 1 cană biscuiți măcinați
- Pentru umplutură
1 pachet unt - 3 linguri zahăr tos
- Scorțișoară
- 2 kg mere
PAȘI
Iata reteta de prajitura cu mere pas cu pas!
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Amestecați împreunp cu biscuiții, făina, zahărul și griul și împărțiți-o în două.
- Merele, după ce sunt trecute prin răzătoare, se amestecă cu zahărul și scorțișoara.
- Se tapițează tava cu 2 linguri de unt.
- Se așează prima porție din compoziție.
- Se așează o jumatate din unt, tăiat cubulețe, apoi umplutura.
- Se adaugă cealaltă compoziție din blat, iar peste restul de unt rămas.
- La 180 de grade C se introduce tava în cuptor, pentru 50-60 minute.
- Poftă bună!