Rețetă prăjitură cu mere și bezea

INGREDIENTE

Pentru această rețetă prăjitură cu mere și bezea, ai nevoie de:

  • 1kg mere(aproximativ)
  • 100g zahar tos
  • Scortisoara
  • Pentru blat:
  • 300g faina
  • 5 galbenusuri
  • 200g zahar tos
  • 180ml ulei
  • 125ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 pliculet praf de copt
  • Coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • sare
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 150g zahar tos

PAȘI

Pașii de urmat pentru rețeta prăjitură cu mere și bezea sunt:

  • Se curata merele, se rad si se pun la calit cu zaharul. Dupa ce s-au calit se adauga scortisoara si se lasa la racit.
  • Galbenusurile se bat pana se albesc, impreuna cu zaharul si un praf de sare.
    Peste spuma se adauga uleiul, drojdia dizlvata in apa calduta, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie. Apoi se adauga faina in ploaie.Va rezulta un aluat nici prea subtire nici prea gros.
  • Se unge si se tapeteaza o tava in care se va pune aluatul. Peste aluat se pun, in mod egal, gramajoare din merele calite. Tava se pune in cuptorul preincalzit anterior.Prajitura se coace aprox. 35-40 minute, la foc mediu.
  • Pana se coace blatul se bat spuma tare albusurile impreuna cu zaharul. Cand blatul este aproape copt se adauga bezeaua uniform si se mai coace pana prăjitura cu mere și bezea capata o usoara culoare aurie.
reteta prajitura cu mere si bezea

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne