Rețetă prăjitură cu mere și bezea

INGREDIENTE

  • 4 oua (se separa a/g )
  • 1 kg de mere ,zahar dupa gust,scortisoara
  • 8 linguri zahar pentru bezea
  • 10 linguri de zahar pentru blat
  • 10 linguri de ulei
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt

PAȘI

  • Pentru a face prajitura cu mere si bezea, galbenusurile se freaca cu zaharul pana se spumeaza,
  • se pune uleiul ca la maioneza.laptele si faina care am amestecat-o cu praful de copt
  • Intr-o tava 25/35 se pune hartie de copt punem aluatul si dam la cuptor pt 20-25 min la foc mediu
  • merele se curata se dau prin razatoare si se calesc cu zahar dupa gust si scortisoara( eu am pus si cateva stafide) ..dupa ce s-a copt blatul pe jumatate punem merele calite deasupra..albusurile le batem spuma cu 8 linguri de zahar si le punem peste mere..bagam iar la cuptor pana bezeaua devin
  • dupa ce s-a copt blatul pe jumatate punem merele calite deasupra..albusurile le batem spuma cu 8 linguri de zahar si le punem peste mere..
  • bagam iar la cuptor pana bezeaua devine putin aurie.(eu am uitat putin si s-a crapat )
  • se taie dupa ce s-a racit..

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne