INGREDIENTE
- Pentru aluat: 1/2 cană apă
- 1/4 cană lapte
- 3/4 pachet unt
- 4 ouă
- 3 căni făină
- 1/2 lingură sare
- 1/4 lingură zahăr
- 14 grame drojdie proaspata Secretul Bunicii
- Pentru compoziție: 4 căni de mere decojite și mărunțite
- 1/2 cană nuci pisate
- 1/3 cană zahăr
- 1/4 cană unt topit
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 linguriță joajă de lămâie
- Pentru sosul de unt: 1 cană zahăr
- 1/2 cană unt
- 1/2 cană cremă de lapte pentru cafea
- esență de vanilie
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
- Conbinați apa, laptele și untul, toate călduțe.
- Amestecați cu mixul de drojdie. Adăugați ouăle. Amestecați încet, până se omogenizează compoziția. Bateți apoi mai tare.
- Adăugați treptat restul de făină, până totul se transformă într-un aluat pufos.
- Așezați aluatul într-un bol tapițat cu ulei. Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l 30 de minute la dospit la loc călduros.
- Pentru compoziția de mere, amestecați toate ingredientele. Lăsați-o de o parte.
- Luați aluatul și întindeți-l în tava tapițată. Peste puneți compoziția de mere și lăsați să se incorporeze 10 minute.
- Introduceți în cuptor tava cu prajitura cu mere și coaceți pentru 30-40 de minute la 180 de grade, până se rumenește.
- Pentru sosul de unt, amestecați zahărul, untul și crema de lapte, apoi esența de vanilie. După coacere, turnați sosul peste prăjitură si serviți-o caldă.
- Prajitura cu mere este gata. Poftă bună!