INGREDIENTE
- ptr blat prăjitură cu mac
- 8 albusuri
- 200 gr zahar
- 100 gr mac
- 100 gr cocos
- 4 linguri faina
- 1 pac praf de copt pentru crema 200 ml. de lapte 1 zahar vanilat 3 linguri faina 8 galbenusuri de ou 200 grame de unt
PAȘI
Această rețetă prăjitură cu mac și nucă de cocos implică
- blat:Se bat cele 8 albusuri spuma impreuna cu cele 200 gr. zahar. Continuam adaugand 100 grame mac si 100 grame nuca de cocos. Amestecam in continuare si mai punem 4 linguri de faina si 1 praf de copt. Dupa omogenizare se intinde bine in tava si se baga la cuptorcuptor. Se freaca cele 8 galbenusuri cu 150 grame de zahar si se amesteca cu 1 zahar vanilat. Mai adaugam 3 linguri de faina si amestecam bine. Se toarna in 200 ml. de lapte si se pune la fiert avand grija sa amestecam pana se ingroasa, apoi punem la racit. Dupa racire, prăjitura cu mac se amesteca cu 200 grame de unt.
Se intinde crema in strat uniform peste blat. Deasupra se aseaza un strat de glazura de ciocolata.