INGREDIENTE
Pentru această rețetă de prăjitură cu lămâie și fructe de pădure ai nevoie de următoarele:
- 262g de făină albă
- 18.9 de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 50 grame de zahăr
- 1/2 linguriță de sare
- 113 ml de lapte călduț
- 142g de unt nesărat topit
- 4 ouă mari
- 1 lingură de coajă de lămâie rasă
- Sirop
- 149 g zahăr
- 113 ml apă
- 113 ml suc de lămâie
PAȘI
Această rețetă de prăjitură cu lămâie implică următorii pași:
- Ungeți o tavă de copt rotundă
- Într-un bol amestecați 3/4 cană de făină, sarea, zahărul și drojdia. Turnați laptele și untul și amestecați constant timp de 2 minute. La final, adăugați ouăle, coaja rasă de lămâie și cerneți restul de făină în amestec. Mixați bine timp de 2 minute.
- Turnați amestecul în tava pregătită, acoperiți și lăsați la dospit timp de 1 oră. Spre finalul orei, preîncălziți cuptorul la 190 de grade C. Dați prăjitura la cuptor pentru 22-25 de minute.
- Până ce prăjitura este gata, preparați sosul. Într-un ibric sau cratiță amestecați zahărul și apa. Dați focul pe intensitate mică spre medie și aduceți compoziția la punctul de fierbere. Amestecați constant până ce mixul devine dens și cleios. Adăugați și zeama de lămâie și luați de pe foc.
- Imediat după ce ați scos prăjitura din cuptor, ungeți partea superioară cu jumătate din sirop. Lăsați la răcit 5 minute, apoi scoateți prăjitura pe o farfurie sau tavă tapetată în folie de copt. Ungeți toată prăjitura cu restul de sirop.
- Lăsați prăjitura cu lămâie să se răcească de tot înainte de a servi. Alături de acestea, se pot pune fructe de pădure.