Prajitură cu lămâie pentru cafea

INGREDIENTE:

 

  • 2 căni de făină
  • ½ cană zahăr
  • Jumătate de linguriță de sare
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană lapte încălzit
  • ¼ cană apă călduță
  • 60 g unt topit
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie
  • 1 ou
  • 1 lingură extract de vanilie

Pentru umplutură:

  • 120 cremă de brânză
  • ¼ cană zahăr
  • 1 ou
  • 1 linguriță coajă de lămâie rasă

Pentru topping:

  • ½ cană zahăr brun
  • ¼ cană zahăr
  • ¼ lingură sare
  • 60 g unt topit

Pentru glazură:

  • 1 cană zahăr de cofetărie
  • 2 linguri jumătate zeamă de lămâie

 

PAȘI:

 

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • În vasul unui mixer, amestecăm o cană și jumătate de făină, zahăr, sare, coajă de lămâie și amestecul de drojdie. Amestecăm laptele, untul, apa, sucul de lămâie, oul, vanilia și cana de făină rămasă plus două linguri. Mixăm bine la viteză medie, apii, mărim și continuăm 3 minute.
  • Batem crema de brânză și zahărul, adăugăm oul, coaja de lămâie și sucul de lămâie. Amestecăm bine până să formează o cremă netedă. Turnăm peste blatul de prăjitură. Amestecăm cu un cuțit.
  • Acoprim cu o folie de plastic și lăsăm la crescut, într-un loc cald, pentru 45 de minute, până își dublează dimensiunea. Între timp, în ultimele 15 minute de creștere, preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
  • Pentru topping, amestecăm împreună, făina, zahărul brun și sarea. Combinăm cu untul și amestecăm până se formează o textură de frimituri. Presărăm pe deasupra aluatului.
  • Punem la cuptor pentru 20 de minute, scoate, acoperim cu folie de aluminiu și punem din nou la copt pentru încă 10 minute.
  • Scoatem de la cuptor, așezăm glazura pe deasupra, feliem în 10 bucăți și servim cu plăcere. Poftă bună!
reteta tarta cu dovleac si bezea

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne