INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 180 g unt
- O cană jumătate de lapte
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ¾ cană zahăr granulat
- 3 ouă
- 2 linguri suc proaspăt de lămâie
- 2 căni făină fără gluten
- 1 linguriță gumă xanthan
Pentru glazură
- 1 cană zahăr pudră
- 1 vârf sare
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură lapte
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm 5-10 minute să se activeze.
- Încălzim untul la microunde până se topește complet. Adăugăm ½ cană de lapte și introducem și amestecul de drojdie.
- Într-un bol mare amestecăm zahărul și untul și batem până devine pufos. Adăugăm ouăle, pe rând amestecând continuu. Apoi, mixăm sucul de lămâie.
- Într-un bol separat, amestecăm făina, guma de santhan și sarea. Adăugăm laptele rămas, la temperatura camerei și amestecul de făină în vas. Mixăm bine și turnăm aluatul pentru prăjitură cu lămâie într-o tigaie, unsă în prealabil cu ulei.
- Acoperim cu un prosop și lăsăm la crescut pentru 30 de minute, într-o zonă caldă. Între timp, preîncălzim cuptorul.
- Punem aluatul pentru prăjitura cu lămâie crescut la copt pentru 45 de minute – o oră, până devine auriu. Scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească 5 minute.
- Între timp, amestecăm zahărul pudră, sarea, laptele și sucul de lămâie. Adăugăm mai mult sau mai puțin lapte în funcție de cît de groasă dorim să fie crema. Odată ce prăjitura s-a răcit adăugăm glazura.
- Poftă bună!