INGREDIENTE
- ½ cană iaurt
- 1 și ½ căni făină
- 1 cană zahăr
- ½ cană ulei
- 3 ouă
- 11 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ¼ cană zahăr praf
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
- Puneți iaurtul într-un bol. Adăugați făina, zahărul, uleiul ouăle și drojdia și omogenizați-le bine.
- Așezați compoziția pentru prajitura cu iaurt într-o tavă tapițată cu ulei și făină.
- Coaceți compoziția pentru 25- 35 de minute la 175 grade C, până ce aluatul devine maroniu.
- Presărați zahărul pudră peste prăjitură, după ce aceasta se răcește.
- Sfaturi de variante: 1. Folosiți iaurt cu fructe sau fructe separate (ori gem/ dulceață/ fructe confiate).
- 2. Folosiți jumătate de zahăr brun și jumatate de zahăr tos. Adăugați 2 lingurițe de scorțișoară.