Rețetă prăjitură cu gem de prune și migdale

INGREDIENTE

  • 4 linguri gem de prune
  • o cana zahar
  • o cana apa minerala
  • o jumatate de cana de ulei
  • un praf de sare
  • 2 cani faina
  • un praf de copt
  • o lingura cacao
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • 50 g fulgi de migdale

PAȘI

Pentru această rețetă de prăjitură cu gem de prune și migdale:

  • Se amesteca gemul cu zaharul, apoi se adauga apa minerala, uleiul si un praf de sare.
  • Separat, se amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul, apoi se adauga, putin cate putin, peste prima compozitie.
  • Se pune hartie de copt intr-o tava, se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit, pentru 15 min.
  • Dupa 15 min, se scoate tava si se presara fulgii de migdale, apoi se mai baga la cuptor pentru 20 de min.
  • Se poate verifica daca prăjitura de post cu gem de prune și migdale este gata cu o scobitoare, daca nu o mai lasam 5-10min.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne