Prăjitură cu fructe

INGREDIENTE

 

  • 2 căni de făină
  • 44 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1/4 cană de apă
  • 1 ou mare ușor bătut
  • 3/4 cană de lapte
  • 1/4 cană de unt la temperatura camerei
  • Umplutură
  • 2 linguri de zahăr alb
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 2/1 cană de afine, mure, zmeură și o pătrime cană de căpșuni.
  • Glazură
  • 3/4 cană zahăr pudră
  • 2 linguri de lapte
  • 1/2 linguriță de esență de vanilie

PAȘI

  • Într-o tigaie sau cratiță puneți laptele la fiert, adăugați untul și amestecați până când untul se dizolvă de tot. Luați laptele de pe foc și puneți deoparte pentru moment.
  • Într-un bol de mixer puneți făina, drojdia, zahărul brun, sarea și amestecați. Adăugați oul, apa și mixtura de lapte și unt. Cerneți făina, continuand să amestecați, până ce obțineți un aluat moale și umed. Mutați aluatul într-un bol uns, acoperiți și lăsați la dospit până ce își dublează volumul, aproximativ o oră.
  • Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină și începeți să îl presați ușor pentru a se dezumfla. Într-un bol amestecați zahărul și scorțișoara. Tăiați aluatul în mai multe foi cu formă neregulată, cu dimensiunea intre 2 și 3 cm. Treceți bucățile de aluat prin mixul de zahăr și scorțișoară.
  • Ungeți două forme pentru chech sau pânine și începeți să adăugați câte o foaie de aluat. Presărați fructele între straturile aluatului și deasupra ultimului strat de aluat. Ungeți o folie de plastic, acoperiți și lăsați la dospit pentru încă 30-40 de minute sau până ce își dublează volumul.
  • Preîncălziți cuptorul la 176 de grade C. Lăsați tăvile în cuptor pentru 40 de minute. Deși, cel mai bine ar fi să verificați prăjitura după 30 de minute și dacă aluatul de deasupra este deja rumen, să acoperiți prăjitura cu folie de aluminiu.
  • Prăjitura trebuie lăsată la răcit 15 minute în tavă, abia apoi scoasă și lăsată să se răcească pe un tocător sau farfurie. Amestecați ingredientele pentru glazură până ce devin o pastă omogenă și turnați pe deasupra prăjiturii cât încă se răcește pe tocător sau farfurie.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne