INGREDIENTE
- foi 600 grame de faina
- 170 grame untura
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stin cu otet
- 1 ou intreg si un galbenus de ou
- 200 gr de zahar
- sare
- smantana cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins.
- Crema: 1 kg de mac
- 300 ml de lapte
- 100 gr de zahar
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
PAȘI
- Faina se freaca cu untura, sarea si zaharul pana se amesteca bine si devine un aluat nisipos. In mijlocul aluatului se face o scobitura in care se pune oul si galbenusul de la al doilea ou, se adauga bicarbonatul stins cu otet si se pune 2 linguri din smantana. Se incepe omogenizarea aluatului pentru prajitura cu mac. Se mai completeaza cu smantana pana ce aluatul devine bun de intins.
- Din compozitie se fac 3 foi. Prima se intinde in tava.
- Se trece la preparatul cremei pentru prajitura cu mac. Macul se fierbe cu laptele si cu zaharul pentru 5-10 minute. Se ia oalade pe foc si se lasa la racit. Albusurile de la oua se bat cu cele 4 linguri de zahar pana cand albusul se intareste,apoi se adauga peste si galbenusurile care impreuna se amesteca cu macul fiert si racit.
- Dn crema se intinde peste prima foaie,apoi se intinde a doua foaie de coca, crema de mac si a treia foaie.
- Tava se da la copt pentru45 de minute la 150 de grade.