Rețetă prăjitură cu foaie de napolitană și blat de nucă

INGREDIENTE

  • Blat pentru prăjitură cu foaie de napolitană:1 foaie de napolitana, 8 oua,8 linguri zahar,5 biscuiti mari,2 linguri faina,8 linguri nuca macinata.
  • Crema: 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie,300 ml lapte,6 linguri zahar, 250gr.margarina(RAMA SAU DELMA pentru prajituri).
  • Ornare: 250 ml frisca lichida Hulala,1 plic intaritor de frisca,2 linguri zahar praf cu gust de vanilie, 50 gr ciocolata neagra.

PAȘI

  • Pentru blat prăjitură cu foaie de napolitană: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul ca la bezea, apoi adaugi galbenusurile, biscuitii dati prin masina de tocat carne sau zdrobiti cu sucitoarea,nuca macinata si faina.
    Intr-o tava unsa cu margarina se aseaza foaia de napolitana peste ea blatul cu nuca si se da la cuptor pentru 25-30 minute.
  • Se lasa la racit.
  • Intre timp se pregateste crema: laptele se pune la fiert cu zaharul si cand fierbe se adauga praful de budinca dizolvat in putin lapte, se amesteca pana se ingroasa.Se lasa la racit apoi se adauga margarina frecata in prealabil spuma.
  • Crema pentru prăjitura cu foaie de napolitană și blat de nucă se pune peste blatul rece si deasupra se pune frisca batuta bine cu intaritorul de frisca si zaharul.Se intinde bine cu un cutit umezit si se orneaza cu ciocolata razuita sau cu bombonele decorative.
prajitura cu foaie de napolitana si blat de nuca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne