INGREDIENTE
- Ingrediente prăjitură cu dovleac:0.500 gr faina,4 linguri smantana,200 gr untura de porc,100 gr zahar,3 oua,1 praf de copt.
- Umplutura:1 ludaie,200 gr zahar,3 plicuri de zahar vanilat,2 linguri gris.
- Decor: zahar pudra
PAȘI
Pentru această rețetă de prăjitură cu dovleac, pașii de urmat sunt:
- Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem o coca. Se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune umplutura de dovleac si deasupra razuim cealalta parte de coca pe care o amestecam cu putina faina (sa fie putin mai tare).
- Pentru umplutura curatam dovleacul, il razuim, il calim in tigaie cu jumatate din cantitatea de zahar cam 20 minute pana se inmoaie apoi adaugam restul de zahar,zahar vanilat si grisul.Umplutura se pune intre cele doua foi.Prăjitura cu dovleac coace la foc potrivit circa 35-40 minute apoi se pudreaza cu zahar pudra.