Rețetă prăjitură cu dovleac, ciocolată fulgi și nucă

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 200 gr zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 200 gr dovleac copt,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/4 lingurita praf descortisoara,
  • 15 linguri faina,
  • 100 gr nuci zdrobite usor,
  • 50 gr stafide aurii,
  • fulgi de ciocolata.

PAȘI

Pentru această rețetă de prăjitură cu dovleac și ciocolată, trebuie să:

  • Dovleacul copt se paseaza si se aseaza intr-un bol mai mare . Se adauga galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Albusurile se bat spuma.
    Peste compozitia de dovleac si galbenusuri se adauga albusurile spuma. Se amesteca usor de jos in sus apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt , nucile si stafidele. Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
    Aluatul se toarna intr-o tava (20×30) speciala tapetata cu hartie de copt si se niveleaza la suprafata. Se coace cca 30-35 min la 180C.
    Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se unge suprafata cu gem de prune -optional- , glazură de zahar ,fulgi de ciocolata-optional- si se presara nuca macinata,daca doresti.
    Prăjitura cu dovleac și ciocolată se portioneaza dupa preferinta .
reteta prajitura cu dovleac si ciocolata

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne