Rețetă prăjitură cu dovleac

INGREDIENTE

  • 3 ¼ căni făină
  • 3 căni zahăr
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ½ lingurițe sare
  • 1 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ dovleac mare
  • 2/3 căni apă
  • 1 cană ulei
  • 4 ouă
  • ½ cană nuci pisate ușor

PAȘI

  • Pentru a face prajitura cu dovleac, tapetați tava/tăvile. Preîncălzim cuptorul la 175 grade C.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr.
  • Amstecați într-un bol drojdia cu sarea, zahărul, nucșoara, scorțișoara și făina.
  • Adăugați dovleacul, apa, uleiul, ouăle și nucile.
  • Amestecați bine până se omogenizează compoziția. Se toarnă în tavă/tăvi.
  • Puteți adăuga stafide, fructe confiate sau nuci deasupra, după preferințe.
  • Coaceți pentru aproximativ 1 oră.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne