Prăjitură cu cremă de caise

INGREDIENTE

 

  • Aluat
  • 28 de grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/2 cană de apă caldă
  • 1/3 cană de unt înmuiat
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 cană de lapte cald
  • 4 căni de făină
  • 2 ouă
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • 1/8 linguriță de nucșoară
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • Umplutură de caise
  • 1/4 cană de piersici uscate
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1/4 linguriță de scorțișoară
  • 1/4 linguriță de coajă de lămâie rasă
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/8 linguriță de sare
  • Glazură
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 1 lingură de lapte
  • 1 linguriță de unt
  • 1/2 linguriță de vanilie
  • 1/2 cană de migdale tăiate fin

PAȘI

  • Dizolvați drojdia în apă și lăsați deoparte pentru moment. Într-un bol de mixer combinați untul și zahărul și amestecați până ce mixul devine o cremă. În cremă adăugați laptele, sarea și o cană de făină, amestecați bine, apoi turnați drojdia dizolvată, două ouă și mixați bine. Amestecați constant cu o lingură de lemn pentru a încorpora în compoziție 2 căni și jumătate de făină, nucșoara și coaja de lămâie. Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină și bateți aluatul timp de 8 minute. În timp ce întindeți aluatul o sa fie necesar sa cerneți peste acesta restul de făină rămasă pentru a face un aluat moale. Strângeți aluatul într-o folie de plastic unsă, acoperiți cu un prosop și lăsați la dospit până își dublează volumul.
  • Într-o crăticioară sau tigaie adâncă puneți caisele uscate și apă. Fierbeți până ce caisele sunt moi, ușor de pătruns cu o furculiță și apoi scurgeți apa. În tigaia goală turnați zahărul alb, scorțișoara și coaja de lămâie. Lăsați pe foc până când compoziția devine densă. La final, adăugați sucul de lămâie și sarea. Puneți deoparte
  • Pe o folie de copt unsă, întindeți aluatul în formă de dreptunghi cu dimensiunea de 17 x 55 de cm. Întindeți umplutura de caise în interiorul dreptunghiului, având grijă să lăsați 3 cm de la margini spre centru fără cremă. Rulați aluatul, începând de pe laturile lungi pentru a-l modela în formă de frânghie. Transferați aluatul într-o tavă tapetată în hârtie de copt unsă. Așezați aluatul în formă de cerc și presați capetele frânghiei unul peste altul. Cu un cuțit crestați aluatul bine, având grijă să nu tăiați și partea inferioară a aluatului. Acoperiți totul într-o folie de plastic unsă și lăsați la dospit până ce își dublează volumul, aproximativ 45 de minute. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute, la 175 de grade C.
  • Preparați glazura amestecând zahărul, vanilia și scorțișoara. Turnați glazura peste prăjitură cât este încă foarte caldă, apoi presărați alunele tăiate fin.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne